Categories
edc review

Dacia Duster EDC – AutoWeek Review

Dacia Duster EDC – AutoWeek Review

Van oorsprong is Dacia natuurlijk een budget-merk, maar dankzij moederbedrijf Renault kan het desondanks bogen op moderne techniek. De nieuwste aanvulling is de EDC-automaat met dubbele koppeling die nu in de Duster leverbaar wordt. Hoe bevalt die automaat? En is de Duster er eigenlijk nog wel een budget-SUV mee?

Abonneer je hier op het kanaal van AutoWeek: http://bit.ly/1uSYprL

Meer informatie over deze auto? Check http://www.autoweek.nl/carbase

Volg AutoWeek óók op:
Facebook: https://www.facebook.com/autoweek
Twitter: https://twitter.com/autoweek
Instagram: https://instagram.com/autoweek
Periscope: AutoWeek
Snapchat: AutoWeek

Bekijk ook onze afspeellijsten:
AutoWeek Update: bit.ly/1Zdlcnj
Reviews: bit.ly/1zsCFpu
AutoWeek Occasions: bit.ly/1Jxrt69
Klokje Rond: bit.ly/1UAneY0
AutoWeek Classics: bit.ly/1Z8Tm6i
Van Pinda Naar Panda: bit.ly/1n6IOIU
Op De Rollenbank: bit.ly/1pY7S2W
Barrelbrigade: bit.ly/1O7Cdaf

AutoWeek is DE auto-autoriteit van Nederland. Al sinds onze start in 1990 zijn we de grootste en meest veelzijdige autotitel met elke week een magazine, maandelijks een nieuwe AutoWeek Classics en elk kwartaal de prachtige glossy GTO over supercars en topprestaties. Online vind je ons natuurlijk elk moment van de dag op http://www.autoweek.nl, in onze apps, op alle sociale media én hier op ons Youtube-kanaal. Autoplezier, liefhebbers, gedegen aankoopadviezen, topreportages, verrassende series en nog veel meer: AutoWeek heeft het allemaal.

Heb jij suggesties of tips? Laat een comment achter, Twitter met #VraagAW of mail naar autoweek@autoweek.nl

14 replies on “Dacia Duster EDC – AutoWeek Review”

De prijs is ook een typisch Nederlands probleem. in Duitsland kost hij maar 20.000 euro voor de meest luxe dieselversie. Daar zal de diesel zeker meer aanslaan. De standaard Duster kost daar 11.000 euro met 2WD. De benzineversie is hier nog steeds zeer betaalbaar. Ik rij de benzineversie 4×4 van oktober 2016 op LPG. Voor een vergelijkbare 4×4 van een A-merk betaal je 10.000 meer. En offroad is het echt veel beter dan de gemiddelde SUV. Komt mede door zijn lage gewicht. natuurlijk zijn er plenty leuke auto's voor die prijs te vinden, maar niet met deze ruimte en 4×4. Ook lekker voor mijn caravan. Trekt hij beter dan mijn vorige auto, een Volvo V50 diesel, ook geen verkeerde auto.

Gewoon een geweldig fijne auto die je alleen als handgeschakelde 4×4 moet kopen. Mensen dit is gewoon een volwaardige terreinauto en die rijden nu een niet als een Bluf SUV. Rijdt nu zelf een half jaar in Duster 4×4 black shadow en kan niet anders zeggen wat een heerlijke comfortabele auto dat is. De 1.2 TCe is een juweel van een motor en ook offroad is het een BAAS. Transmissie schakelt erg soepel en precies.

Ik rij nu enkele maanden met een Duster 4×4 1.2  tce 125 motor. En kan niet anders zeggen erg fijne en ontspannende auto. Zeer goede offroad eigenschappen en goede bouwkwaliteit (geen piepje, kraakje te horen). Eigenlijk komt de Duster pas echt tot zijn recht als 4×4 en daar is de vering en demping ook op gemaakt. Kortom een dikke aanrader.

Spijtig dat ze de EDC niet in de benzine versie zetten, anders had ik die misschien wel gekocht.Ach ja, nu word het waarschijnlijk iets van Renault

Snap niet zo goed waarom Marco altijd zo'n negatieve toon aanslaat als het over klassieke automaten met koppelomvormer gaat, die blijkbaar uit de tijd zouden zijn. In veel hedendaagse auto's zijn zulke automaten toch echt uitstekend (zoals bij PSA, Mazda, BMW/Mini …), en functioneren ze wellicht beter dan de bak met dubbele koppeling in deze Dacia.

Wat een geld voor zo'n auto uit de proefkonijnen winkel van Renault. Jammer, want ik vind het toch wel een leuke verschijning die duster….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.